Veteraniáda, Letní liga

01.10.2019 21:08

Vítězem 10. ročníku Veteraniády se stal Alois Salák ze Sokola Starý Kolín, v 15. ročníku Letní ligy zvítězil Sokol Velký Osek

 

 T. J. Sokol Písková Lhota oddíl stolního tenisu, uspořádal již desátý ročník Veterániády, hráčů šedesátiletých a starších. Turnajem prošel bez jediné porážky Alois Salák ze Sokola Starý Kolín, který ve finále zdolal Lubomíra Salavce z TTC Žehuň.Na třetím místě skončil Stanislav Havránek ze Sokola Starý Kolín a čtvrtý Josef Jech ze Sokola Hořátev. Finálovou osmičku doplnili ještě Blanka Hanušová ze Sokola Velký Osek, Miroslav Křepela ze Sokola Písková Lhota, Josef Jansta z SK Městce Králové a Luboš Bajtler ze Sokola Starý Kolín. V soutěži útěchy zvítězil Daniel Kvasnička ze Žehuně před Miloslavem Řídkým ze Seletic. Klání se zúčastnilo dvacet hráčů ze čtrnácti oddílů Nymburska a Kolínska. Uznání patří nejstaršímu účastníkovi Josefu Pacltovi, který se v 87 letech účastnil jako hráč. Jako diváci se přišli podívat na bývalé spoluhráče Antonín Hrášek a Pavel Jirouš ze Sadské a Jiří Müller z Pískové Lhoty.

 

Do závěrečného turnaje postoupili hráči V.Oseka, St.Kolína, Sadské a Lysé n/L Škoda, že se Sadská na poslední chvíli omluvila a tak se turnaj hrál jen ve třech, systémem každý s každým. V prvním zápase porazil V.Osek docela vysoko Lysou 9 ku 3, kde za poražené bodoval dvakrát Procházka a jednou Daňkovský. Za vítěze Ulrich tři, Doležal a Čebiš dva a Buriánek jeden. Ve druhém zápase pravděpodobně rozehranější Lysá zatlačila na St.Kolín, se kterým v soutěži oba zápasy prohrála a porazila ho 9 ku 6. Tři body dělal Procházka a Novák, dva pak Daňkovský. Za St.Kolín dva Kahoun s Dolejšem a po jednom Liška s Havránkem. Ve třetím zápase musel St.Kolín vyhrát, aby neskončil třetí. Nepovedlo se, i když V. Oseku odstoupil (praděpodobně pro nestandartní podmínky v sokolovně) mladý Buriánek a nahradil ho na poslední chvíli K.Svoboda. V.Osek zvítězil 9 ku 5, kde tahouni družstva Ulrich čtyři, Doležal tři a ještě spolu čtyřhru též doplněné bodem Čebiše. Za St.Kolín po dvou bodech Kahoun a Dolejš a po bodu Liška a Havránek. Překvapením pro pořadatele bylo, že se do sestavy nedostal Lojzík Salák vítěz nedávné Veterániády.